fredag 22 januari 2010

Att lita på sin magkänsla

När man är barn och växer upp så är man alltid orolig över att de beslut man tar ska vara fel. Värre blir det i tonåren när kroppen förändras och hormoner och känslor tar överhanden och ibland försätter en i situationer som kan te sig överväldigande. Här har min mamma spelat en stor roll. Ända sedan jag var barn har hon uppmuntrat mig till att lyssna på min magkänsla. Hon sa alltid att den första känsla som kommer upp säger mycket om hur jag egentligen känner inför valet jag står framför. Detta har verkligen visat sig stämma genom åren. Trots detta så tar ibland förnuftet överhanden och puttar undan magkänslan, jag brukar säga att jag har lurat mig själv. I de flesta fall så slutar detta alltid på samma sätt, jag borde ha tagit tillvara på min inre röst. Den första känslan.

Mina tankar kring detta är många. Jag tror att vi medvetet kan stärka oss själva genom att våga lyssna på det vi faktiskt känner. Vår inre drivkraft och intuition är så mycket klokare än vårt inlärda förstånd. Instinkterna är medärvda från tider långt borta, medans vårt förnuft sakta har byggts upp utifrån vårt samhälles regler och normer. Men är det mer korrekt att alltid göra som "alla andra" eller som "man bör"? Min ståndpunkt i denna fråga är nej, självklart ska vi följa lagar och regler. Men på vägen mot din egen lycka så tror jag att varje människa har en inre röst som visar vägen i alla situationer vi möter, vi måste bara börja våga lyssna på oss själva. Du har en liten guide inom dig som visar just Din skräddarsydda väg, det kanske finns många sidospår och du kanske går vilse ibland. Men lita på dina känslor och lyssna noga, så är jag övertygad om att du tillslut hamnar på precis den väg som är menad för dig. Utan att behöva ligga sömnlös och grubbla över beslut som är tagna under dagen, för känns det helt rätt i maggropen.. så har du ju egentligen ingenting att grubbla över... eller?

2 kommentarer:

  1. Så kloka ord! Håller med till 310%! Jag litar helt och hållet på min intuition, den har aldrig svikit mig. Men ibland går huvet ivägen och man ska börja resonera logiskt hit och dit. Blir ofta inget bra av det, även om jag visst tycker man ska föra lite inre konversationer med sig själv.

    KRAM

    SvaraRadera
  2. Man ska absolut lyssna på sin magkänsla och lita på den.. Intuitionen man har ska man följa och ibland är den jätte stark.. det krävs ganska mycket självkännedom för att man ska lita på den och det krävs träning..
    Jag själv började gå hos ett medium som även hon var terapeut.. Jag fick bekräftat så mycket saker som jag hade inom mig och därigenom började jag att kunna lita på mig själv..
    började sedan i Kbt hos henne och har fortsatt med mina samtal för att stärka i snart 4 år..
    Jag hoppas att vi kan föra över våra kunskaper till våra barn=)
    tack för jätte bra inlägg!

    SvaraRadera