fredag 5 februari 2010

att stanna upp...

Ibland, när allt snurrar som mest och allt bara känns usch och blää... så krävs det faktiskt att man stannar upp en stund. Man säger ju att även solen har sina mörka sidor, med det sagt så vill jag fortsätta med att avslöja att trots min glada personlighet och högljudda skratt så har även jag mina dåliga dagar. Dagar då allt bara känns tungt och trist och att all världens problem vilar på mina axlar. Jag och min älskade älsk satt och pratade om det i soffan idag. Att man inte oftare stannar upp och funderar på vad man faktiskt har. Älsken svarade: "Men jag vill ju alltid bara framåt" och det är väl just så. När man väl har nått den punkt man har strävat efter så länge, så ser man plötsligt hur nya mål dyker upp, och plötsligt så är tillvaron inte "nog". Trots att man har kämpat så hårt. Shame on us!! Jag smäller mig själv på fingrarna när jag inser hur otacksam jag är.
Jag är en otroligt driven människa, vill hela tiden framåt framåt. Kämpar mig blå tills saker och ting blir som jag vill, in i minsta detalj. Men aldrig blir jag riktigt nöjd. För där, lite längre bort, så dyker ju nya visioner upp... tänk om... åh vad jag skulle vilja... bla bla bla bla....
Idag rensade jag och älsken luften. Vi pratade om allt fint vi har. Hur fantastiskt livet egentligen är. Att det inte är någon panik med att nå dit våra drömmar pekar, vi kommer ju att nå dit. Vi njuter av vårt liv. Till fullo. Vi ska nå våra mål, snart. Men vägen dit kommer att kantas av lycka, glädje och tacksamhet för den kärlek vi har, styrkan vår relation föder och det underbara liv vi skapar tillsammans. Jag är övertygad om att resan till målen blir bra mycket behagligare, än om stress, press och frustation tar över drivet i jakten på drömmarna.
Idag var en bra dag. När stannade du upp senast?

onsdag 3 februari 2010

framtidslust och husplaner

Dåligt bloggande de senaste dagarna. Skäms på mig! Sömnbristen gjorde sig påmind och har resulterat i att min tvådagars ledighet har vigts åt sömn och vila. Med andra ord så har jag och älsken gått och lagt oss strax efter dottern på kvällarna och jag har även vilat middag med henne på dagarna - resultat: cirka 24 timmars sömn på två dygn, inte illa=) Nu är energin tillbaka och jag är åter på jobb. Två nätter framför mig sedan är jag ledig hela helgen. Underbart.
Älsken och jag har hittat ett hus som verkligen har väckt vårt intresse. Imorgon ska jag ringa mäklaren och prata lite, vi får se hur det blir. Huset är kanonfint och allt stämmer perfekt. Dock är det lite grejjer som vi vill fixa med det, nya badrum och kök, lite måleri i några rum m.m. Allt måste räknas på och vägas fram och tillbaka. Men spännande är det verkligen... Håll tummarna för oss kära läsare=)
Besöksstatistiken pekar uppåt, allt fler läsare hittar hit. Verkligen superroligt! Jag välkomnar alla med varm famn. Dock är jag extremt nyfiken på vilka ni är, lämna en kommentar eller två - alltid lika roligt att höra vilka ni är! =)
Humöret är på topp och framtidslusten bara spritter i mig, snart snaaart är det vår. Jag blundar just nu för blasket som ligger ute på marken, min längtan efter sol och värme håller mig borta från vinterdepp. Vad gör ni för att hålla humöret uppe? Dela med er av tips som hjälper till att sprida en gnutta ljus och värme!